Varukorg
0 varor
SEK 0:-

HISTORIA


Historien om ILVA börjar redan 1961 när JL Møbler og Tæpper grundas som en liten möbelbutik i centrala Köpenhamn. Senare under sextiotalet öppnades ett par nya möbelaffärer runt om i staden. Ändå hade tiden inte riktigt kommit för de stora möbelvaruhusen så som vi känner dem idag. 

1974: Invigning av möbelvaruhus i Ishøj
JL Møbler og Tæpper A/S öppnade sitt första möbelvaruhus med en yta på hela 10.000 kvadratmeter i södra delen av Storköpenhamn, som vid den tiden inte var lika tätbefolkat som idag.

Detta var ett av Danmarks första möbelvaruhus och bidrog till att revolutionera företagens sätt att marknadsföra och sälja sina produkter samtidigt som möbelkatalogen kom att bli en del av danskarnas vardag.

1977: Namnbyte till ILVA
JL Møbler og Tæpper bytte namn till ILVA, ett namn som idag är välkänt i Danmark.

1987: Möbelvaruhus öppnas i Århus
Öppningen av ett möbelvaruhus i Skejby norr om Århus kom senare att visa sig bli utgångspunkten för en spännande utveckling av ILVAs koncept.

1989: Möbelvaruhus öppnas i Lyngby
I Kgs. Lyngby norr om Köpenhamn öppnade ILVA ett mindre möbelvaruhus bakom kyrkan i en idyllisk bondby på landsorten.

1993: Nytt varuhus för möbler och heminredning byggs i Århus
Ett nytt och mycket spännande steg togs när ett helt nytt varuhus för möbler och heminredning stod färdigt 1993. Varuhuset byggdes med hjälp från den lokala arkitektfirman Schmidt, Hammer & Lassen, som numera är världsberömd.

Varuhuset har vunnit priser för sin eleganta arkitektur och har sedan dess ofta omnämnts som ett av Nordeuropas finaste varuhus för möbler och heminredning.

Öppningen av varuhuset på Jylland innebar samtidigt en viktig förändring av ILVAs marknadsförings- och butikskoncept och placerade ILVA i en helt ny kategori detaljhandelsbutiker, tack vare moderiktig design, hög produktkvalitet, pålitliga leveranser och oöverträffad kundservice.

Detta är numera en av hörnpelarna för ILVAs varuhus för möbler och heminredning.

1996: Ombyggnad av verksamheten i Lyngby och modernisering av varuhuset
Efter omfattande renovering och utökning av verksamheten har Lyngby blivit ett av Danmarks modernaste varuhus för möbler och heminredning.

1997: Invigning av nytt centrallager i Greve
ILVA tog ännu ett steg i riktning mot ett modernt och stort varuhus för möbler och heminredning genom uppförandet av vårt 22.000 kvadratmeter stora centrallager och center för distribution och administration i Greve 1997. Detta innebar en kraftig effektivisering av ILVAs varustyrning och logistik.

1999: Ombyggnad/utökning av ILVA i Århus
Varuhuset utökades med ytterligare 2.000 kvadratmeter försäljningsyta för att motsvara kraven från ILVAs växande popularitet.

2001: Ombyggnad/utbyggnad av ILVA Ishøj
ILVAs första möbelvaruhus genomgick en helrenovering och byggdes ut med ytterligare 4 000 kvadratmeter i samarbete med Schmidt, Hammer & Lassen. ILVA Ishøj är nu Nordeuropas modernaste möbelvaruhus med en total butiksyta på 16 000 kvadratmeter.

2003: Investeringsbolaget Advent International
ILVA köps av Advent International – en stark internationell investerare som förvärvade ILVA med avsikt att genomföra ILVAs europeiska expansion.

2005: ILVA Malmö öppnar
9 juni öppnade ILVA sitt första möbelvaruhus utanför Danmark i Svågertorp, Malmö.

2007: Isländska Lagerinn köper ILVA
I augusti förvärvar den isländska detaljhandelskoncernen Lagerinn aktiemajoriteten i ILVA.

2008: ILVA öppnar i Reykjavik
4 oktober öppnar ILVA ett 7.500 kvadratmeters stort möbelvarus i Reykjavik, Island

2009: IDdesign köper ILVA
IDdesign, som äger IDEmöbler, köpte ILVA i februari i syfte att skapa Nordens ledande varuhuskedja. ILVA och IDEmöbler fortsätter med självständiga varumärken och med självständiga ledningar.